ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Ανακοινώσεις Ανακοίνωση για την Αξιολόγηση

Ανακοίνωση για την Αξιολόγηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. )
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927
Fax: 210.3642249 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  - Site: www.poe-pfy.gr 
Αθήνα, 26 / 09 / 2017
Αρ. Πρωτ. : 79
Προς:
ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΜΕΛΗ
ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σσες,

Η Ομοσπονδία ενημερώνει τους Συλλόγους – μέλη της ότι ύστερα από την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στις 08/09/2017 για συνέχιση της απεργίας-αποχής και τη σύσκεψη των Ομοσπονδιών στις 13/09/2017-στην οποία λάβαμε μέρος-,συνεχίζουμε τον αγώνα με αμείωτη ένταση και μαχητικότητα και οργανώνουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων με θέμα την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και την περιφρούρηση της. Παρακαλούνται οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη του σχετικά.

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία ενημερώνει τους Συλλόγους μέλη της ότι σύμφωνα με το γνωμοδοτικό σημείωμα της δικηγόρου-εργατολόγου, νομικής εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ κας Τσίπρα Μαρίας Μαγδαληνής η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης Προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις Ν.3528/2007 και του Ν.3584/2007 ή σύμφωνα με άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις. Ομοίως, εάν δεν μπορεί να βεβαιωθεί η τήρηση των υποχρεώσεων για συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης, για λόγους, που συνδέονται με τη συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για τη συμμετοχή υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης Προϊσταμένων ή να επιφέρει οποιαδήποτε μορφή δυσμενούς (διοικητικής ή άλλης φύσεως) συνέπεια εις βάρους του.

Συνεπεία των ανωτέρω είναι προφανές, ότι οποιαδήποτε έμμεση ή άμεση δυσμενής διοικητική συνέπεια ή μέτρο ή διάκριση στην υπηρεσιακή κατάσταση εις βάρος των απεργών Δημοσίων Υπαλλήλων, εξαιτίας της συμμετοχής τους σε νομίμως κηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση, είναι αντίθετη τόσο προς το Σύνταγμα όσο και προς τις εθνικές και υπερνομοθετικές διατάξεις, που προστατεύουν το δικαίωμα της απεργίας.

Σε συνέχεια της γνωμοδότησης της κ. Τσίπρα σας κάνουμε γνωστή και την γνωμοδότηση του καθηγητή Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Λαζαράτου, η οποία αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλεισθεί από τις μελλοντικές κρίσεις προϊσταμένων όποιος συνάδελφος (Υπάλληλος-Προϊστάμενος-Διευθυντής-Γενικός Διευθυντής) συμμετέχει στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ.

Συνάδελφοι-σσες, γίνεται γνωστό ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργείται από τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή.

Συνάδελφοι-σσες, γίνεται ξεκάθαρο ότι μόνο μέσα από τους κόλπους της Ομοσπονδίας μας μπορούμε, όχι μόνο να προστατευτούμε από τους όποιους κινδύνους μας απειλούν, αλλά και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την υλοποίηση τους.

Σας ενημερώνουμε ότι την τελική γνωμοδότηση της κ. Τσίπρα και του κ. Λαζαράτου για την πρόσφατη τροπολογία της κας Γεροβασίλη (Ν.4489/17, άρθρο 36) μαζί με τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας (www.poe-pfy.gr) την οποία πρέπει να μοιράσετε σε όλους τους εργαζομένους των υπηρεσιών σας (Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές , Προϊσταμένους, Υπαλλήλους), προκειμένου να συμπληρωθούν και να κατατεθούν στους Συλλόγους σας, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τις καταθέσουν (ομαδικά) στις Διευθύνσεις Προσωπικού και Διοικητικού όπου θα λάβουν και πρωτόκολλο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ

Για το Δ.Σ. της

Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

   Ο Πρόεδρος              Η Γεν. Γραμματέας

Βιτωράτος   Λεωνίδας   Παπαθωμά Ελευθερία