Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Ανακοινώσεις Επιστολή προς τους επιστημονικά υπεύθυνους ΚΥ για συμμετοχή στην απεργία από την αξιολόγηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. )
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927
Fax: 210.3642249 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Site: www.poe-pfy.gr
Αθήνα, 07 / 06 / 2019
Αρ. Πρωτ. : 172

Προς :
Επιστημονικά Υπεύθυνους ΚΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ), σε συνέχεια προηγούμενου εγγράφου με αρ. πρωτ. 154-08/05/2019 περί της διαδικασίας της αξιολογήσεως, προκειμένου να προστατέψει το σύνολο των εργαζομένων που υπηρετούν στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέρος του οποίου είστε και εσείς ως επιστημονικά υπεύθυνοι των Κέντρων Υγείας, σας καλεί να σταθείτε στο πλευρό του αγώνα μας για την αποτροπή της άστοχης και ταυτόχρονα άδικης για εμάς αυτής ενέργειας και να απέχετε από την διαδικασία της αξιολόγησης. Υπενθυμίζουμε δε ότι βάση σχετικών νόμων ισχύουν τα κάτωθι:

1. Οι δομές της ΠΦΥ ήταν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να είναι αποκεντρωμένες μονάδες των ΔΥΠΕ (ν. 4486/2017 άρθρο 4 παρ 1), καθώς ακόμα δεν έχουν καταρτιστεί τα σχετικά οργανογράμματα, ούτε τα περιγράμματα των θέσεων που κατέχουμε και σε κάθε περίπτωση δεν είναι σαφής οι στόχοι των υπηρεσιών μας.

2. Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ά. 15 του ν. 4369/2016, πρώτος αξιολογητής είναι ο άμεσα ιεραρχικός προϊστάμενος του υπαλλήλου, εφόσον όμως αυτός προΐστατο των υπαλλήλων αρμοδιότητάς του. Στις δομές της ΠΦΥ τέτοιος προϊστάμενος δεν υφίσταται καθότι αφενός δεν υπάρχει κανένας εγκεκριμένος οργανισμός και η μόνη θέση ευθύνης είναι αυτή του Επιστημονικά Υπευθύνου, αφετέρου ο τελευταίος δεν δύναται να αξιολογήσει το προσωπικό, αφού δεν του έχουν δοθεί αρμοδιότητες διοικητικής εποπτείας του προσωπικού, περιοριζόμενος μόνο σε όσα θέματα άπτονται της επιστημονικής λειτουργίας έκαστης δομής ΠΦΥ.

Ως ομοσπονδία, υποχρεούμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, ενώπιον της Δικαιοσύνης και έναντι παντός υπευθύνου που παραβιάζει βασικές αρχές που διέπουν τη χρηστή Διοίκηση για την προάσπιση και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των συναδέλφων που υπηρετούν σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.