ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Απεργίες Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24.9.2019

Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24.9.2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. )
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927
Fax: 210.3642249 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Site: www.poe-pfy.gr 

Αθήνα, 20 / 09 / 2019
Αρ. Πρωτ. : 235

Προς :
Μέλη της ΠΟΕ - ΠΦΥ

Ανακοίνωση

2019.09.18 ΑφίσαΑγαπητοί συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ), συντάσσεται με το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24/09/2019 και καλεί σε συμπαράσταση όλα τα μέλη της.

Το εν λόγω νομοσχέδιο και κυρίως το άρθρο 50 θίγει απροκάλυπτα την αυτονομία των δράσεων των σωματίων που διαχρονικά εκπροσωπούν τους εργαζομένους. Υποχρεώνει τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων και τα μέλη τους, δηλαδή όλους εμάς, στο λεγόμενο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» με ότι αυτό συνεπάγεται σε ότι αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων και την δυνατότητα ελέγχου και επηρεασμού της εκάστοτε συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

Υπενθυμίζουμε δε ότι μέχρι στιγμής τόσο οι σύλλογοι όσο και οι ομοσπονδίες υποχρεώνονται να συμμορφώνονται και να λαμβάνουν αποφάσεις βάση του καταστατικού τους, το οποίο διασφαλίζει την διαφάνεια και ως εκ τούτου ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των μελών τους. Η διάταξη του συγκεκριμένου νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική ψηφοφορία αψηφά το εκάστοτε καταστατικό εξαναγκάζοντας σε πιθανή τροποποίηση αυτού και υπονομεύει την δυνατότητα κήρυξης απεργίας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για λόγους προάσπισης των θέσεων εργασίας και των εκάστοτε επαγγελματικών δικαιωμάτων. Επιπρόσθετα η εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν διασφαλίζει την μυστικότητα της ψηφοφορίας στον βαθμό που μέχρι σήμερα διασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή την δυνατότητα του εργαζομένου να προσέλθει στις κάλπες για την επιλογή του εκπροσώπου του.

Η γενική θέση της ΠΟΕ-ΠΦΥ είναι ότι ένα νομοσχέδιο για την ανάπτυξη τομέων της χώρας και για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας, εργαζομένων και εργοδοτών δεν θα πρέπει να σχετίζεται εκ προοιμίου με την κατάργηση δικαιωμάτων και κεκτημένων των εργαζομένων που έχουν να κάνουν με την ελευθερία στον τρόπο έκφρασης και δράσης.

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Βιτωράτος Λεωνίδας                  Τσιρίγκα Ιωάννα

 

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ για Πανδημοσουπαλληλική απεργία στις 24.9.2019