ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Υπομνήματα-Έγγραφα Έγγραφο προς Υπουργείο Υγείας με θέμα την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους Επισκέπτες Υγείας των πρώην Ιατρείων ΠΕΔΥ (ΝΥΝ ΚΥ)

Έγγραφο προς Υπουργείο Υγείας με θέμα την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους Επισκέπτες Υγείας των πρώην Ιατρείων ΠΕΔΥ (ΝΥΝ ΚΥ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. )
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927
Fax: 210.3642249 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Site: www.poe-pfy.gr 

Αθήνα, 12 / 08 / 2019
Αρ. Πρωτ. : 211

Προς :
• Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια
• Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη

Θέμα : «Καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους Επισκέπτες Υγείας των πρώην Ιατρείων ΠΕΔΥ (ΝΥΝ ΚΥ)»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το παρόν έγγραφο επανέρχεται απευθυνόμενη αυτή τη φορά στην νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διεκδικώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει από την μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε μερίδα επαγγελματιών υγείας του κλάδου Επισκεπτών Υγείας που στελεχώνουν τα πρώην ιατρεία ΠΕΔΥ νυν Κέντρα Υγείας σε όλη την χώρα και αριθμούνται περίπου στα 100 άτομα.

Οι εν λόγω συνάδελφοι κατά κύριο λόγο στελεχώνουν τα Κέντρα Φροντίδας Μάνας και Παιδιού που λειτουργούν ως τμήμα των Κέντρων Υγείας παρέχοντας μεταξύ άλλων υπηρεσίες σε ομάδες αυξημένου κινδύνου όπως για παράδειγμα είναι η διενέργεια εμβολιασμών και mantoux. Για λόγους τεκμηρίωσης σας παραπέμπουμε ενδεικτικά στην εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με Αρ. Πρωτ.: Δ1α/Γ.Π. οικ.59416, 31/7/18.

Ενώ υπήρξε η αποδοχή της ύπαρξης αυτού του ακραίου φαινομένου διαχωρισμού των συγκεκριμένων συναδέλφων από τους υπόλοιπους του κλάδου τους οι οποίοι λαμβάνουν το ανθυγιεινό επίδομα από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δηλώνοντας δε ότι άμεσα θα αποκαθιστούσε την εν λόγω αδικία δεδομένου ότι το κόστος είναι απολύτως διαχειρίσιμο λόγω του μικρού αριθμού αυτών, εντέλει με περίσσιο εμπαιγμό και εξαπάτηση των προσδοκιών των συναδέλφων μας, με σχετική τροποποίηση ενέκρινε την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Επισκέπτες υγείας των ΤΟΜΥ χωρίς να προβλέψει την καταβολή αυτού στους Επισκέπτες Υγείας των πρώην ιατρείων ΠΕΔΥ οι οποίοι με την εργασία τους διαχρονικά και αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει αξιοσημείωτα μετρήσιμα για την ατομική και δημόσια υγεία αποτελέσματα. Αποτέλεσμα αυτής της κακής πρακτικής η δημιουργία μισθολογικά δύο ταχυτήτων υπαλλήλων ίδιου επαγγελματικού κλάδου, με ίδια επαγγελματικά αντικείμενα σε κοινό χώρο εργασίας.

Κλείνοντας σας γνωστοποιούμε ότι από το 2016 και έπειτα στο ΦΕΚ 3888/2-12-2016 τεύχος Β΄ σελ. 38794, άρθρο 3, παρ. 2 σελ. αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το επίδομα λαμβάνεται από την ειδικότητα των Επισκεπτών Υγείας. Σας μεταφέρουμε την απογοήτευση, οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων μας ζητώντας να μπει με την δική σας βούληση η υπογραφή που θα σημάνει το τέλος μεταξύ άλλων σε αυτή την άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση του Νόμου περί ίσης μεταχείρισης στην εργασία. Φυσικά είστε σε θέση να κατανοήσετε ότι για λόγους ηθικούς, ισοτιμίας και ενίσχυσης του πνεύματος συνεργατικότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεδομένου ότι δόθηκε μέχρι το τέλος του έτους παράταση επί του ανθυγιεινού επιδόματος ως είχε με όλες τις στρεβλώσεις και τις αδικίες.

Η λύση που αναμένουμε από εσάς θα εκτιμηθεί από το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου Επισκεπτών Υγείας ανεξάρτητα του φορέα απασχόλησης τους αλλά και από την Ομοσπονδία μας ως μία πράξη έμπρακτης υποστήριξης από πλευράς ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά κατά γενική ομολογία την δύσκολη επαγγελματική καθημερινότητα των εργαζομένων των δομών της υγείας.

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Βιτωράτος Λεωνίδας                  Τσιρίγκα Ιωάννα