ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Υπομνήματα-Έγγραφα Ανακοίνωση περί αξιολόγησης εργαζομένων δομών ΠΦΥ και ΥΠΕ

Ανακοίνωση περί αξιολόγησης εργαζομένων δομών ΠΦΥ και ΥΠΕ

165 10 08 20

ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΠΦΥ (ΠΟΕ-ΠΦΥ) και οι σύλλογοι μέλη της συντάσσονται με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για αποχή από την αξιολόγηση των εργαζομένων μελών της, έχοντας ισχυρά επιχειρήματα και λόγους για τους οποίους ζητά για ακόμη μία φορά την εξαίρεση τους από αυτή τη διαδικασία.

1. Οι εργαζόμενοι στις δομές ΠΦΥ και των υγειονομικών περιφερειών της χώρας είναι στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι με ανώτερο μορφωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο καθώς επίσης αποτελεσματικής και αποδοτικής για το εθνικό σύστημα υγείας εργασιακής εμπειρίας. Η επιτυχή για αυτούς αξιολόγηση προϋποθέτει και απαιτεί σύμφωνα και με τις αρχές που διέπουν την ορθή διοίκηση, την σύσταση οργανισμού που μέχρι σήμερα αδικαιολογήτως δεν υφίσταται με σαφή περιγραφή των θέσεων εργασίας και των αρμοδιοτήτων με προηγούμενη στοχοθεσία του φορέα. Οποιαδήποτε ενέργεια εκτός αυτού του πλαισίου είναι κατάφορα άδικη και υποβαθμίζει τους εργαζόμενους καθιστώντας την διαδικασία της αξιολόγησης διαμετρικά αντίθετη με την έννοια της αξιοποίησης του υπαλλήλου.

2. Στη διαδικασία της αξιολόγησης σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων των Κέντρων Υγείας, συχνά δεν εξασφαλίζεται η προστασία προσωπικών δεδομένων και τα κριτήρια σε αρκετές των περιπτώσεων είναι μη αντικειμενικά. Ταυτόχρονα, η αναγκαστική απουσία προσωπικής εποπτείας του επαγγελματικού έργου των υπαλλήλων από τους επιστημονικά υπευθύνους των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (περιφερειακά ιατρεία, τοπικές μονάδες κλπ) έχει οδηγήσει σε ανισότητες και αδικίες στην βαθμολόγηση με συναδέλφους μας να αναγκάζονται να προβαίνουν σε ενστάσεις χρησιμοποιώντας ένδικα μέσα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω με γνώμονα το δίκαιο και το σωστό για όλους, εργαζόμενους και ηγεσία, ζητάμε από τα πρόσωπα και τους φορείς παραλήπτες της παρούσας επιστολής να εξετάσουν με την δέουσα προσοχή, ευθύνη και σοβαρότητα το αίτημά μας να εξαιρεθούν από την αξιολόγηση οι υπάλληλοι που απασχολούνται σε δομές που απουσιάζουν πλήρως οργανογράμματα. Είμαστε σαφώς υπέρ της αξιολόγησης των εργαζομένων όταν αυτή θα διέρχεται όλους τους κανόνες και τις αρχές που την καθιστούν δίκαιη και αξιόπιστη και που συνδέεται με την αξιοποίηση των υπαλλήλων με τεκμήρια όπως για παράδειγμα είναι οι κρίσεις των υπαλλήλων από τα αρμόδια όργανα και η τοποθέτηση αυτών σε θέσεις ευθύνης με ανάλογες αρμοδιότητες και ανταμοιβές.

Προσδοκούμε την ανταπόκρισή σας ως ένδειξη σεβασμού στα εργασιακά δικαιώματα και την προάσπιση και προαγωγή του δικαίου.

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Βιτωράτος Λεωνίδας                  Τσιρίγκα Ιωάννα

 

Δήλωση Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη Απεργία
Επιστολή ΑΔΕΔΥ - Συνέχιση της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση
Εγκύκλιος Αξιολόγηση-2019